Aigua de mar i els seus beneficis per a la salut


Arran d’una amiga m’ha arribat a mans un llibre sobre l’aigua de mar (La mejor sal: Agua de mar d’en Mariano Arnal) i els seus efectes beneficiosos sobre el cos. És un tema nou per a mi i m’ha semblat interessant i en molts punts de gran sentit comú.

L’aigua, ja és conegut, és la substància que més abunda en el nostre cos, al voltant del 70% som aigua. És de vital importància perquè a través d’ella i gràcies a ella tot flueix, tot circula i es desenvolupa internament.

És interessant la reflexió sobre el fet que l’aigua, tal i com la trobem en la natura, no se’ns presenta en estat pur, i com la majoria de les coses bones sempre són unió, mescla, barreja i la combinació. La composició d’aquesta a part de l’H2O ja conegut té una quantitat de minerals i substàncies que no per ser en una quantitat minsa, deixen de ser vitals per a la nostra vida. Una conclusió i que refuta moltes idees preconcebudes: L’AIGUA SÍ ALIMENTA.

Resultes d’això, l’aigua és el complement per suplir les mancances de minerals en la nostra dieta i que no es cobreixen amb les que ens aporten els vegetals i animals que ingerim i si partim de la idea que hi ha moltes aigües de molts llocs i molts minerals repartits per moltes contrades distribuïts de manera diferent, podem deduir que cada aigua té una composició mineral diferent. I d’aquí, segons aquest llibre, es desprèn la bondat de la ingesta d’aigua de mar pel nostre cos i la nostra salut. Prendre l’aigua de mar és saludable perquè L’AIGUA DE MAR TÉ TOTS ELS MINERALS.

Però arriba un moment, ves aquí, amb la nostra ànsia de refinament cultural i tecnològic, la qual passa per oblidar la tradició i les maneres de fer dels nostres ancestres, que ens dóna per, com no, refinar també la sal, és a dir, menjar sal desmineralitzada. Absurd com tantes altres coses de la nostra societat actual. Aquesta ciència tan depurada i minimalista que tendeix a les essències treu la idea que tot és una qüestió de quantitat i no de qualitat i, per tant, com el Clor i el Sodi ( Clorur de sodi = Sal) són els dos elements majoritaris (un 86% segons aquest llibre), la resta de minerals per a aquesta ciència són impureses i superfluïtats de tal manera que sobren. Intel·ligents, oi?

El més curiós és que en realitat tots aquests minerals són necessaris i com a tals, després de extreure’ls de l’aigua de mar, els han de transformar en suplements minerals per separat per acabar de complimentar les necessitats minerals del nostre cos i s’ha d’acompanyar, com no, d’algun tipus de dieta ja que per si sols, de manera aïllada, el nostre cos no els assimila i han d’anar acompanyats de la mà dels altres minerals que hem “depurat” i que sorprenentment es troben en el seu conjunt i en combinació en l’aigua de mar. Tot això, per acabar de quadrar el cercle.

Webs i blocs d’interès:

http://www.aquamaris.org/

http://blogs.20minutos.es/el-nutricionista-de-la-general/2013/10/03/es-la-sal-marina-mejor-que-la-otra-sal-pregunta-trampa/

http://estonoescomida.com/el-problema-de-la-sal-refinada/

http://conspiraciones1040.blogspot.com/2013/07/la-verdad-sobre-sal-es-beneficiosa-para.html#.UqQ-9vTuKa4

Pensem SLOW!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s